Belijning magazijn

Een belangrijk aspect van een goed georganiseerd magazijn is de juiste belijning. Sterker nog, het draagt in grote mate bij aan een soepel verloop van de logistieke processen. Belijning zorgt namelijk niet alleen voor een duidelijke afbakening van bepaalde gebieden, maar verhoogt ook de veiligheid van werknemers en voorkomt ongelukken. Wanneer u op zoek bent naar vloerbelijning, dan zijn er verschillende soorten en kwaliteiten met elk hun eigen specifieke eigenschappen om de logistieke processen in uw magazijn optimaal te ondersteunen.

Verschillende functies van belijning

Bij het aanbrengen van belijning in een magazijnruimte is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende functies die de belijning kan hebben. Zo dient het voor afbakening van opslagruimtes, looproutes, veiligheidszones of specifieke werkgebieden. Denk goed na over de plaatsing en kleur van de vloerbelijning, zodat deze een optimale bijdrage levert aan de veiligheid en efficiëntie.

De beste belijning voor elke situatie

Onze vloerbelijning is bestand tegen zeer intensief gebruik, omdat we goed kijken naar het soort belijning dat het beste bij uw situatie past. We zijn experts in het aanbrengen van verschillende soorten wegmarkeringen, waaronder standaard wegenverf, 2-componenten wegenverf, thermoplast en koudplast. De optimale keuze voor de langste levensduur hangt af van uw individuele omstandigheden en voorkeuren.

Ook is onze vloerbelijning waterproof en gemakkelijk te reinigen, wat bijdraagt aan een hygiënische werkomgeving. Wilt u na verloop van tijd de belijning van uw vloeren verwijderen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele schade. Onze vloerbelijning is namelijk zo ontworpen dat deze eenvoudig te verwijderen is en de vloer intact blijft.

Belijningstape of markeringsverf

Bij het aanbrengen van vloerbelijning kunt u gebruikmaken van belijningstape of markeringsverf. Het voordeel van belijningstape is dat het snel en gemakkelijk aan te brengen is, u het direct in gebruik kunt nemen en ook weer eenvoudig verwijdert. Markeringsverf is uitermate geschikt voor zeer intensief gebruik, maar is een klus voor een specialist.

Belijning in een magazijn en de Arbowetgeving

Brengt u belijning aan op uw werkvloer? Dan is het belangrijk om daarbij rekening te houden met de geldende wetgeving. In een magazijn worden gebieden vaak aangeduid met behulp van vloerbelijning. Arbeidsplaatsen voor voertuigen dienen duidelijk te worden aangegeven door middel van doorlopende strepen met een goed zichtbare kleur. De daarbij vereiste veiligheidskleuren zijn opgenomen in de NEN 3011.

Kleurencombinaties belijning

Ter illustratie: de combinatie van geel en zwart geeft gevaarlijke situaties aan. U creëert bijvoorbeeld gangpaden voor voetgangers en voertuigen, om zo de veiligheid en efficiëntie te waarborgen. Ook gevaarlijke zones, zoals gebieden met bewegende machines, hoogteverschillen of andere potentiële gevaren, worden vaak aangeduid met dit type vloerbelijning. Uw mensen weten dankzij de vloerbelijning waar ze zich veilig kunnen bewegen en waar ze moeten oppassen. Daarnaast wordt deze kleurencombinatie ook vaak gebruikt om specifieke gebieden voor materiaalopslag aan te geven, waardoor medewerkers weten waar ze bepaalde materialen en producten moeten plaatsen en ophalen.

 

Een combinatie van rood en wit duidt een verbodszone of locatie met brandbestrijdingsmiddelen aan. Blauw en wit staan voor een gebod, terwijl de combinatie van groen en wit juist een veilige omstandigheid aanduidt. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de belijning in uw magazijnruimte voldoet aan de geldende voorschriften en richtlijnen.

 

Advies over de juiste belijning in uw magazijn

Onze vloerbelijning biedt u een duurzame en praktische oplossing voor optimale logistieke processen en veiligheid in uw magazijn. Heeft u nog vragen over onze vloerbelijning? Wilt u graag meer informatie of specifiek advies over het aanbrengen van belijning in uw magazijn? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.