Geleiderail

Op bedrijventerreinen en rond de openbare weg is een geleiderail een effectieve manier om de veiligheid aanzienlijk te verhogen. Hiermee voldoet u aan de laatst geldende normen en richtlijnen en is uw terrein veilig ingericht. Bij Figoo vindt u verschillende typen geleiderails voor uiteenlopende toepassingen. We denken in oplossingen en spelen flexibel in op uw wensen. Zo zorgen we voor een totaaloplossing die volledig voldoet aan uw wensen en eisen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via de onderstaande buttons.

Bel: 06 10 57 86 16 Mail: info@figoo.nl

stalen geleiderails

Geleiderails voor optimale veiligheid

Geleiderails zijn een vorm van aanrijdbeveiliging die u tegenkomt langs de openbare weg, maar ook steeds meer op bedrijventerreinen. Veel organisaties kiezen ervoor om geleiderail te laten plaatsen ter bevordering van de veiligheid op het terrein. Zo blijven de wanden van het bedrijfspand van binnen en buiten beschermd, zijn machines en andere installaties veilig voor heftrucks en worden aanrijdingen tussen voertuigen voorkomen in bijvoorbeeld parkeergarages.

 

Verschillende soorten geleiderails

Geleiderail is terug te vinden op verschillende plekken, waaronder bedrijventerreinen en parkeergarages, maar ook langs de openbare weg. Bij Figoo kunt u terecht voor het plaatsen van verschillende typen geleiderails:

Betonnen barriers

Barriers zijn voertuigkerende elementen die personen en objecten beschermen tegen aanrijding. Het beton zorgt ervoor dat voertuigen door middel van een geleidende kering tot stilstand komen. Met betonnen barriers voldoet u aan de laatste eisen op het gebied van bermbeveiliging en verkeersveiligheid. Ze worden al jarenlang gebruikt als permanente of tijdelijke oplossing als aanvulling op geleiderail.

Stalen barriers

Net als de betonnen variant bieden stalen barriers bescherming tegen aanrijding door voertuigen tot stilstand te brengen. Stalen barriers zijn lichter en kunnen op maat gemaakt worden.

  • Verkrijgbaar in hele en ½ variant
  • Geringe uitbuiging
  • Veel gebruikt op kunstwerken

Stalen geleiderail

De meeste geleiderails zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal. Ze zijn veel terug te zien als barrière langs wegen, in parkeergarages en op bedrijventerreinen. Een stalen geleiderail beschermt onder andere voertuigen, gebouwen, machines en personen tegen aanrijding. Ze hebben een kerende werking bij voertuigen die uit koers geraakt zijn. Stalen geleiderails kunnen op diverse ondergronden worden geplaatst.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en het type weg wordt de soort geleiderail bepaald

Houten geleiderail

Naast stalen geleiderail biedt Figoo houten geleiderails, die bestaan uit een combinatie van hout en staal. In sommige gevallen is een natuurlijkere uitstraling gewenst. Houten geleiderails vormen dan een elegante toepassing die aansluit op het landschap. Bovendien vormen ze een duurzame oplossing dankzij de kwaliteit van het hout en het herbruikbare karakter van het staal.

  • Leverbaar in vele verschillende typen en varianten (rond/vierkant)

Leuningen

Het plaatsen van leuningen op geleiderails of bruggen zorgt voor extra bescherming van personen tegen aanrijding en vallen. Alle leuningen die wij leveren zijn thermisch verzinkt en/of voorzien van (gekleurde) poedercoating. Ze gaan daarom jarenlang mee. Op basis van de toepassing kunnen we de leuningen combineren met een geleiderail als aanrijdbeveiliging. Ook is het mogelijk de leuningen te combineren met een doorvalhekwerk om te voldoen aan de normen en richtlijnen.

Voertuigkerende leuningen

Naast valbescherming hebben voertuigkerende leuningen een geleidefunctie voor voertuigen. Ze zijn vaak terug te zien op viaducten en bruggen, waar de veiligheid zowel boven als onder gewaarborgd dient te worden. Figoo levert en plaatst voertuigkerende leuningen in een thermisch verzinkte variant of gepoedercoat in een kleur naar keuze.

Geleiderail op maat van Figoo

Bij Figoo begrijpen we dat iedere situatie uniek is. Daarom passen we onze werkzaamheden precies aan op uw wensen en mogelijkheden. Onze experts bekijken graag welke geleiderail het beste bij uw terrein past. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar de ondergrond, gebruiksintensiteit en vereiste levensduur van de constructie. Optioneel leveren we uw geleiderail in een RAL-kleur naar keuze. We denken graag mee over een passende oplossing en realiseren de ideale geleiderail voor iedere locatie, binnen of buiten.

 

Contact

Wilt u graag meer informatie over onze geleiderails of andere oplossingen die we bieden? We voorzien u graag van advies of een vrijblijvende offerte. Neem telefonisch contact op met Figoo via 06 10 57 86 16. Of stuur een mail naar info@figoo.nl. We reageren altijd binnen 24 uur met een aanbieding of passend advies.

Bel: 06 10 57 86 16 Mail: info@figoo.nl