Wegmarkering fietspad

Er wordt tegenwoordig door een gevarieerde groep bestuurders gebruikgemaakt van de Nederlandse fietspaden. Steeds meer nieuwe soorten fietsen en gemotoriseerde tweewielers voegen zich op het fietspad. De oude wegmarkering is door deze snelle ontwikkeling achterhaald en dient zijn doel niet meer goed.

Door de toename van speed-pedelecs, scooters en e-bikes neemt de snelheid op het fietspad alleen maar toe en gebeuren er steeds vaker (eenzijdige) ongevallen. Een van de oorzaken hiervan is slechte wegmarkering. De aanbrenging van verbeterde wegmarkering is een simpele veiligheidsmaatregel, maar wel dé manier om het aantal fietsongelukken drastisch te verminderen en de fietspaden veiliger te maken.

Figoo is uw specialist voor goede wegmarkering op het fietspad

Heeft u interesse in het laten aanbrengen van duidelijke wegmarkering op het fietspad voor alle gebruikers? Figoo biedt u de beste service:

  • Advies
  • Inspectie
  • Ontwerp
  • Realisatie
  • Beheer & onderhoud

Wat uw wensen ook zijn, we denken altijd graag met u mee. We voorzien u van duidelijk advies over de geschiktste oplossing in uw situatie. Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 06 10 57 86 16 of info@figoo.nl. U kunt ook direct een offerte aanvragen!

Wat doet goede wegmarkering voor een fietser?

Self-explaining wegmarkering zorgt er bij fietsers en andere fietspadgebruikers vooral onbewust voor dat ze zich houden aan de verkeerregels en bereid zijn om veilig gedrag te vertonen in het verkeer. Wegmarkring is hierdoor het belangrijkste communicatiemiddel om de gebruikers te voorzien van informatie over hoe er gehandeld moet worden.

Gevolg van betere wegmarkering op het fietspad

U kunt bij Figoo terecht als u op de fietspaden binnen uw gemeente de wegmarkering wilt verbeteren en self-explainend wilt maken voor elke gebruiker. Iedereen heeft dus baat bij goede wegmarkering. De positieve gevolgen zijn onder andere:

  • Verbetering van de verkeersveiligheid: fietsers ervaren het fietspad als veiliger.
  • Beter zichtbaar: fietsers blijven makkelijker op het fietspad en waaien minder uit.
  • Fietspaden bij kruispunten en rotondes zijn veiliger: meer autobestuurders brengen hun snelheid terug voordat ze een fietspad oversteken.

Maatwerk wegmarkering op het fietspad

We brengen bij Figoo uw gewenste wegmarkering op het fietspad altijd op maat aan. Voordat we de wegmarkering realiseren, inspecteren onze experts de situatie en ontwerpen ze aan de hand van hun analyse self-explaining wegmarkeringen. U kunt bij ons terecht voor diverse soorten fietspad wegmarkeringen:

  • Voor alle ondergronden
  • Tijdelijk of permanent

Voor welke soorten wegmarkeringen kunt u nog meer bij ons terecht?

We houden ons niet alleen bezig met het verbeteren van wegmarkeringen voor fietspaden, maar ook met de volgende diensten:

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u direct een offerte aanvragen? U kunt ons makkelijk bereiken via 06 10 57 86 16 of info@figoo.nl. U krijgt via de mail binnen 24 uur bericht van ons of – indien van toepassing – een aantrekkelijke aanbieding.